1006183.jpg

  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 75g sulatettua margariinia
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • puolukoita oman maun mukaan

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seon taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille ja lisää puolukat. Paista 25-30 minuuttia uunin alatasossa 175 asteen lämmössä.

 

Kuorrutus:

  • 100g (=n. 1,5dl) kaurahiutaleita
  • 2/3 dl sokeria
  • 50g margariinia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa tai kermaa

Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrutus kakun päälle kun kakku on melkein kypsä. Paista piirasta vielä hetken aikaa, kunnes kuorrute on saanut väriä ja kakku on täysin kypsä.